Dużo dzieci – dużo stóp! Dzieci z pieczy zastępczej liczą na Twoje wsparcie!

Każde dziecko zasługuje na szczęśliwe dzieciństwo i równy start w dorosłość. Dlatego od listopada 2020 roku w Stowarzyszeniu realizujemy projekt – “Razem dla Rodzin Zastępczych”. Do tej pory udzieliliśmy korepetycji prawie 1500 dzieciom!

Z rozmów i konsultacji ze środowiskiem rodzin zastępczych, oprócz projektu korepetycji, staramy się wesprzeć rodziny na różne sposoby. Sformułowaliśmy m.in. postulaty, więcej o tym znajdziesz tutaj. Staramy się także odpowiadać na różne zgłaszane przez rodziny potrzeby rzeczowe.

6 630 zł

Wpłacono

20 000 zł

Cel

31.03.2024

Koniec

Wpłat można dokonać także tradycyjnym przelewem bezpośrednio na konto lub szybkim przelewem w walutach zagranicznych.

Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem wpłat oraz do kontaktu w razie jakichkolwiek pytań: biuro@2050.org.pl.

NUMERY KONT BANKOWYCH Ikona: rozwiń

Jeśli mieszkasz zagranicą lub wolisz dokonać tradycyjnego przelewu, skorzystaj z poniższych numerów naszych kont bankowych.

Konto PLN: 85 1600 1462 1885 1849 6000 0001

IBAN stosowany wyłącznie dla przelewów zagranicznych: dodaj kod „PL” przed numerem rachunku bankowego.

Kod SWIFT dla przelewów zza granicy: PPABPLPKXXX

Tytuł wpłat: DAROWIZNA NA CELE STATUTOWE PIECZA ZASTĘPCZA

Fundacja Polska od Nowa

ul. Konopnickiej 6 lok.111

KRS: 0000818274

Zdjęcie: Dużo dzieci – dużo stóp! Dzieci z pieczy zastępczej liczą na Twoje wsparcie!

Idzie zima. Dlatego chcemy wesprzeć rodziny z programu na zimę odpowiednim obuwiem i uruchamiamy akcję “Dużo dzieci – dużo stóp”. My je wszystkie chcemy ubrać w piękne, nowe i wygodne buty. Co Wy na to? Uwierzcie, że każda Wasz złotówka jest ważna, bo dzięki niej skorzysta dziecko. Wyobraźcie sobie rodzinny dom dziecka, w którym jest jedenaścioro dzieci? Wszystkie rosną, co chwilę któreś zmienia rozmiar obuwia, poprzez aktywność buty niszczą się. W zimie koszty wzrastają, bo kupujemy buty z ociepleniem. Dlatego kupmy im buty, by mogły zajść jeszcze dalej!

Podsumowując, akcja „Razem dla Rodzin Zastępczych” to nie tylko pomoc edukacyjna. To również pikniki rodzinne, spływy kajakowe, szkolenia i wiele działań, które pomagają tworzyć i podtrzymywać relacje oraz tworzyć sieci wsparcia. Nawiązaliśmy setki kontaktów z rodzinami, dzięki czemu byliśmy w stanie wspierać ich w stawianiu czoła codziennym problemom. Organizujemy akcje pomocowe, pomagamy w kwestiach formalnych, interweniując w urzędach czy instytucjach państwowych. Naszym celem jest usprawnienie funkcjonowania rodzin zastępczych do czasu, kiedy obecnie istniejący system opiekuńczo-socjalny stanie się efektywny, dając prawdziwe wsparcie rodzinom zastępczym.

Wspólnie można zdziałać więcej.

A jeśli masz pomysł jak wesprzeć naszą akcję, chcesz coś przekazać dla dzieci z rodzin zastępczych lub może Twoja firma chciałaby coś podarować – pisz do nas w każdej sprawie pieczazastepcza@stowarzyszenie2050.pl

Ty też możesz wesprzeć zapewnienie dobrego startu i równych szans w edukacji dzieciom z pieczy zastępczej. Twoja pomoc ma znaczenie!

Przewiń na górę strony

Trwa przetwarzanie informacji.